HomeBlogDe nieuwste trends in tassen

De nieuwste trends in tassen

Ieder gebied van mode groeit aan de ene kant met de trends mee, maar groeit ook op zichzelf verder. Waar sommige items soms een aantal seizoenen of zelfs jaren uit de mode blijven, maken ze altijd uiteindelijk weer een comeback op een hele nieuwe manier. Denk bijvoorbeeld aan de high-waisted of flared jeans, scrunchies voor in je haar en de crop-top: allemaal trends uit de jaren ’90 die ineens weer hoge mode zijn geworden, maar toch net wat anders worden geïnterpreteerd. Een ander gebied waarin we dit veel zien is tassen. Ze moeten passen bij je outfit, maar tegenwoordig is vloeken juist matchen. Ook wordt er meer aandacht besteed aan tassoorten die vroeger nooit een plek in de mode hadden.  Lees hier de nieuwste ontwikkelingen!

De rugtas

De rugtas: al eeuwen een taboe op het gebied van mode. Ze trekken je shirt en jas in rare vormen, voegen niks toe aan je outfit omdat het tas gedeelte alleen op je rug zit en je voor alleen de banden ziet, die vaak te dik zijn om echt flatteus te staan. Al met al: een praktische tas als je rugklachten hebt, maar zeker niet modieus. Hier lijkt de laatste tijd echter verandering in te komen. Het messy, comfy en maakt me niks uit hoe ik eruit zie-idee is door hipster en bohemian stijlen zo hip gemaakt dat het bijna echte mode wordt. Denk bijvoorbeeld aan de opkomt van bruine leren rugtassen in plaats van canvas tassen. En een aantal jaren later de ontwikkeling van de Fjallraven Kanken rugtas, die niet alleen praktisch is, maar door de vele keus in kleuren en het simpele maar toch unieke design, helemaal naar de top is gestegen als het op populaire tassen gaat.

De Kipling tas

Eigenlijk is de opkomst van de Kipling tas een onderdeel van de rugtas, omdat de Kipling tassen vroeger vooral bekend stonden om hun enorme rugtassen die vooral onder brugklassers gewild waren. Net iéts te groot voor iedere wanhopige nieuwe middelbare school student die dacht elke dag ál zijn boeken mee te moeten nemen: het was geen charmant gezicht, maar de kwaliteit van Kipling blijft uitstekend. Voor grote reizen is zo’n grote tas namelijk wel weer ideaal! De laatste jaren heeft Kipling er veel aan gedaan om van dit imago af te komen, en dat is ze dubbel en dwars gelukt. Wat voorheen een tas voor brugklassers of juist ouderen was, is nu een van de hipste merken als het op tassen aankomt.

Populaire blogs

Mijn favorieten