HomeBlogElektrische fiets: verken de groene wereld

Elektrische fiets: verken de groene wereld

Ik kan het maar beter meteen toegeven: ik vind niets fijners dan op mijn elektrische fiets de natuur in te gaan. Met de wind in de haren door de bossen of weilanden zwerven. Veel vrijer dan dat wordt het niet. Eindeloos rondrijden door mooie dorpen, over slingerende fietspaden en natuurlijk zo af en toe een stevige helling op. Ik vind het heerlijk. Vooral als ik dan ook nog leuke terrasjes ontdek waar ik iets streekgebonden krijg geserveerd, dan is het helemaal af. Ik en mijn elektrische fiets hebben zo al heel wat provincies doorkruist. Mijn fiets heeft een grote actieradius dus ik kan er ook hele einden mee zwerven. Ik laat de steden links liggen en trek die groene wereld in. Waarheen dan? Nou, ik weet wel wat leuke fietsroutes!

Elektrische fiets voor alle routes

Met mijn elektrische fiets fiets ik zelfs door de Limburgse heuvels. Ja, daar is het natuurlijk prachtig. En door de sterke motor van de fiets, haal ik die heuvels met gemak. Ik ben nauwelijks buiten adem. De laatste jaren merk ik dat Limburg, voorheen domein van wandelaars, zich nu ook interesseren voor de fietsers onder ons. Er worden steeds meer fietspaden aangelegd. En terecht want het Heuvellandschap is één van de mooiste stukjes Nederland. En die leuke terrasjes waar ik het eerder over had? Nou, die heb je daar dus in overvloed. Fiets je graag van leuk terras naar leuk terras dan is Brabant ook echt een aanrader. Al eens het natuurgebied De Kampina ontdekt? Veel groener wordt het echt niet. En de leuke dorpjes waar je doorheen komt zijn ook niet te versmaden.

Door Drenthe en Gelderland

Drenthe is natuurlijk de fietsprovincie bij uitstek. Daar moet je gewoon heel erg je best doen om een plek zonder groen te vinden. Vele honderden kilometers aan de meest prachtige fietspaden strekken zich daar voor je uit. Fietsen maar. En dan is het gelukkig dat je met een elektrische fiets vaak verder fietst dan je met een fiets zonder motor zou doen. Want ja, dat ene leuke dorpje moet je toch ook nog even bezoeken en dat andere natuurgebied lijkt je ook wel heel gaaf. Ben je meer een bosliefhebber? Dan ga je naar Gelderland. Alleen daar fiets je kilometers ongestoord door het bos. En wie weet kruizen herten of zwijnen je pad. Nederland kun je heerlijk verkennen op je elektrische fiets. Dus stap op en geniet.

Populaire blogs

Mijn favorieten