HomeBlogAls lopen even niet op rolletjes gaat.

Als lopen even niet op rolletjes gaat.

Misschien wil je er niet over nadenken maar het kan zijn dat er een tijd komt waarin je wat ondersteuning nodig hebt bij het lopen. Meestal is dat op wat oudere leeftijd. Het zou goed zijn als je je daar aan over kan geven. Je wilt natuurlijk niet dat je wordt beperkt en zeker niet in je mobiliteit maar soms is het echt niet anders. Dit heb ik helaas van dichtbij meegemaakt de afgelopen weken. Hieronder zal ik proberen te vertellen op welke manier.

Op dit moment heb ik een buurvrouw van 79. Zij is altijd heel actief. Een paar dagen per week gaat ze wandelen en heeft een groot sociaal netwerk en gaat graag op vakantie naar zonnige oorden (wie niet?). Hoewel ze al wel wat ouder is, rijdt ze vaak in haar auto. Die is bijna elke dag wel van de parkeerplaats verdwenen. Tot een paar weken geleden. Ik wist zeker dat ze niet op vakantie was maar toch bleef haar auto maar staan. Achteraf bleek dat ze ineens niet meer zo goed kon lopen omdat ze enorm veel pijn had aan haar knie. Hoewel dat natuurlijk erg vervelend was, had ze het gevoel dat ze op de bank moest blijven zitten en rust nemen. De fysio gaf haar echter het advies om toch zoveel mogelijk in beweging te blijven. Hij stelde voor om wat ondersteuning te regelen door middel van een rollator.

Keuzes

Natuurlijk hartstikke fijn dat die mogelijkheid alsnog bestond zodat ze wat mobieler kon worden. Maar er zijn best wel wat rollators op de markt. Hoe kies je nou de juiste uit. Gelukkig ben ik wat meer van het digitale tijdperk dan mijn buurvrouw en kon ik haar helpen bij het uitzoeken van een geschikte en betaalbare rollator. Na een beetje struinen op het internet lijkt het er op dat we een goede hebben gevonden.

Uitkomst

Hoewel het een uitkomst voor haar zal bieden, is het natuurlijk nog steeds lastig te accepteren dat je minder mobiel bent. Hopelijk komt daar over een aantal weken verandering in overigens. De knie blijkt te zijn versleten en er moet een nieuwe in worden gezet. Daarna moet er worden gerevalideerd. Ook tijdens het revalidatieproces zal de rollator goed van pas komen. Op zulke moment ben ik wel eens blij dat we in Nederland wonen waar de straten goed betegeld zijn zodat je er in ieder geval nog eens een keer op uit kunt trekken (als het een keer droog wordt tenminste).

Populaire blogs

Mijn favorieten