HomeBlogKoop dan maar een gebruikte vrachtwagen

Koop dan maar een gebruikte vrachtwagen

Misschien is dit wel een controversieel onderwerp op deze website. Wij hebben het hier namelijk erg veel over groene producten en verschillende manieren om onze natuur zo gezond mogelijk te houden. De uitstoot van auto’s is een onderwerp waar we hier dan ook vaak over praten. Maar in alle eerlijkheid hebben wij allemaal waarschijnlijk een auto en maken wij hier ook veel gebruik van. Zelfs Greenpeace heeft ooit toegegeven dat auto’s echt noodzakelijk zijn en dat wij zeker wel op een groene manier met ze om kunnen gaan. Wat doen veel bedrijven bijvoorbeeld met een vrachtwagen trekker als deze aan vervanging toe is? Het is vaak het beste om een oude auto namelijk gewoon weg te doen en de nog bruikbare onderdelen te recyclen. Vervolgens zou het helemaal perfect zijn om te kijken of een nieuwe vrachtwagen trekker te koop te staat. Zo gaan we toch nog een beetje groen om met onze omgeving.

 

Het kopen van tweedehands vrachtwagens

Het produceren van een auto of een vrachtwagen kost veel geld. Daarom is het perfect als bedrijven bijvoorbeeld zoeken of ergens een tweedehands vrachtwagen trekker te koop is. Het produceren van een auto of vrachtwagen kan namelijk voor erg veel uitstoot zorgen. Vaak moeten de onderdelen namelijk meerdere keren de wereld over voordat een auto eindelijk verkoop klaar is. Ik moedig het dan ook altijd aan om een tweedehandsauto te kopen. Ik ben ook erg blij met bedrijven die gebruikte vrachtwagens of auto’s gebruiken. Door niet meteen nieuwe vrachtwagen trekkers te kopen besparen ze niet alleen zelf geld, maar helpen ze ook nog een beetje mee het milieu groen te houden. Als je dan toch een auto moet hebben, koop deze dan zo ecologisch mogelijk.

 

Tweedehands is beter dan nieuw

Een mooi voorbeeld is de Toyota Prius. Deze won jaar op jaar de prijs voor de meest ecologisch auto. Maar wist je dat je ecologisch beziger bent als je in een enorme Rangerover rijdt dan in een Prius. De afstand die een Prius moet afleggen voordat hij in elkaar is gezet, en het materiaal voor de batterijen, zorgen al voor ontzettend veel uitstoot. Daarom ben ik zo blij met bedrijven die een tweedehandsauto kopen. Of bedrijven die bijvoorbeeld kijken of ergens een vrachtwagen trekker te koop is. Want auto’s zijn nog lang niet weg te denken uit ons straatbeeld, en het duurt nog wel even voordat ze we allemaal elektrisch rijden. Het is daarom het beste om gewoon tweedehands te kopen, zowel als bedrijf en als particulier.

 

Populaire blogs

Mijn favorieten