HomeBlogUitvaartzorg wordt nog wel eens onderschat

Uitvaartzorg wordt nog wel eens onderschat

Uitvaartzorg is belangrijke zorg. Niet zozeer voor de overledene als wel voor de nabestaanden. De zorg en de liefde waarmee een uitvaart wordt geregeld blijft hangen, ook na vele jaren. Het is dus belangrijk een uitvaartzorg te kiezen die jouw zorgen uit handen neemt. Je moet al aan zoveel dingen denken, daar kun je best wat hulp bij gebruiken. Dat wil niet zeggen dat de complete zorg uit handen wordt genomen. Jij bepaalt, samen met andere nabestaanden, hoe de uitvaart geregeld moet worden. En misschien heeft de overledene wel wensen uitgesproken of op papier gezet. Hier zal de juiste uitvaartzorg altijd rekening mee houden.

Uitvaartzorg wordt nog wel eens onderschat

Het lijkt, misschien, niet zo belangrijk hoe een uitvaart wordt geregeld, als deze maar wordt geregeld. Maar dat is niet helemaal waar. Een uitvaart is het allerlaatste dat je kunt doen voor de dierbare overledene. En dus is het heel erg belangrijk dat dit verloopt zoals je graag zou willen. De uitvaartzorg kan je assisteren bij iedere beslissing die moet worden genomen, kan je adviseren en helpen herinneren aan belangrijke zaken. Ook kan de uitvaartzorg je tips en adviezen geven voor de aankleding van de uitvaart. Wil je het heel clean houden, met koffie en cake of moet het een soort afscheidsfeest worden? De uitvaartverzorger denkt aan al deze opties en legt ze aan je voor.

Een uitvaart in tijden van COVID-19

Alles is momenteel anders dan anders. En dat houdt nogal wat in. Zo mogen we niet met meer dan 30 mensen tegelijk in een ruimte zijn en dan ook nog eens met mondkapjes en op minimaal 1,5 meter afstand van elkaar. Dat, zou je zeggen, is nu niet direct een recept voor een mooie uitvaart. Maar de uitvaartverzorger weet er toch nog een passend afscheid van te maken. Er zijn mogelijkheden genoeg, je moet ze alleen even weten te vinden. Een erehaag in de straat, een live-verbinding via het internet, zo kunnen toch veel mensen "aanwezig" zijn.

Een waardige uitvaart is belangrijk

Zo kun je de laatste eer bewijzen aan de overledene. Maar wat voor de een waardig is, is totaal niet passend bij een ander. Want, ook in de dood, is ieder mens verschillend. De uitvaarverzorger kan je helpen om de meest passende en dus waardige uitvaart voor jouw dierbare overledene te organiseren. Ook kan een uitvaartverzorger al voor het overlijden langskomen om nog met de persoon in kwestie de wensen te bespreken. Dit wordt vaak gezien als zeer waardevol.

Populaire blogs

Mijn favorieten