HomeBlogRondreis als vakantie, is een backpack essentieel?

Rondreis als vakantie, is een backpack essentieel?

Je ziet het steeds vaker. Mensen die een rondreis gaan maken door Zuid-Amerika of Azië of eigenlijk welk land dan ook. Of ze dit alleen doen, samen, in een groepsreis of juist een single reis. Het wordt steeds vaker gedaan. Dat is eigenlijk ook logisch. Een rondreis geeft je meer vrijheid en in korte tijd leer je een land echt kennen en zie je veel meer dan dat je op een plaats blijft.

Is een backpack dan zo essentieel?

Het ligt er natuurlijk ook aan wat voor reis je gaat maken. Ga je mee op een georganiseerde reis, dan is een backpack niet geheel essentieel maar het kan altijd handig zijn. Wanneer je een groepsreis maakt smaakt het altijd naar meer en is de kans groter dat je uiteindelijk een rondreis op eigen houtje gaat maken. Altijd handig wanneer je een backpack dan al in de collectie hebt staan.

Ga je echt rondreizen op eigen houtje, dan is een backpack eigenlijk wel essentieel. Het is namelijk niet zo, wat je bij een groepsreis wel hebt, dat je altijd met een bus met genoeg ruimte reist. Je kan, als je met de locals van plek naar plek gaat, er niet vanuit gaan dat er altijd voldoende ruimte is voor een koffer. Een backpack kan je gemakkelijker op schoot houden of kan makkelijker ergens tussen geplaatst worden.

Ook betreed je vaak paden die onverhard zijn en een koffer daar doorheen trekken is niet bepaald erg handig. Om dan je koffer te dragen doe je al helemaal niet voor je eigen plezier. Dan denk je ‘Ja maar een backpack draag ik ook’. Dat is zeker waar, maar als je investeert in een goede backpack dan merk je dat een backpack het gewicht over de rug verdeeld. Hierdoor voelt hij niet als de 15 kilo die je anders met de koffer tilt.

Maar een backpack ziet er altijd zo suf uit.

Ik hoor het je denken. Ja een backpack vind je niet in leuke printjes, maar tegenwoordig is het wel mogelijk om een backpack in verschillende kleuren te krijgen. Zo hoeft hij niet standaard zwart te zijn. Je hebt tegenwoordig ook backpack die de kleur blauw, rood, roze of groen hebben. Zo heb je toch nog een beetje keus aan kleur.

Voordat je een backpack aanschaft, ga dan altijd langs bij een winkel. De medewerkers kunnen jouw goed adviseren welke backpack goed voor jou werkt en welke goed aansluit bij jouw houding en/of rug. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk wanneer je er een eindje mee gaat wandelen.

Populaire blogs

Mijn favorieten