HomeStella Artois: de kunst van het perfect tappen met Perfect Draft!
Array

Stella Artois: de kunst van het perfect tappen met Perfect Draft!

Als je een liefhebber bent van een lekker koud biertje, dan heb je vast weleens gehoord van Stella Artois. Maar wist je ook dat je dit heerlijke bier perfect kunt tappen met behulp van het Perfect Draft systeem? In dit artikel gaan we dieper in op de geschiedenis van Stella Artois en Perfect Draft, de voordelen van dit systeem en geven we je tips en trucs om het perfecte biertje te tappen.

De geschiedenis van Stella Artois en Perfect Draft

De oorsprong van Stella Artois

Stella Artois is een Belgisch biermerk dat al sinds 1926 bestaat. Het bier werd voor het eerst gebrouwen in Leuven, België, en is vernoemd naar de kerstster (stella in het Latijn) en de oprichter, Sebastian Artois. Stella Artois staat bekend om zijn verfijnde smaak en hoge kwaliteit. Het bier wordt over de hele wereld gedronken en is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest populaire biermerken ter wereld.

Wat is Perfect Draft en hoe werkt het?

Perfect Draft is een innovatief tapsysteem dat speciaal is ontwikkeld om thuis het perfecte biertje te kunnen tappen. Het systeem werkt met speciale fusten die je eenvoudig in het apparaat plaatst. Vervolgens koelt het systeem het bier tot de ideale temperatuur en zorgt het voor de juiste hoeveelheid koolzuur. Hierdoor krijg je altijd een perfect getapt biertje met een mooie schuimkraag, net zoals in de kroeg.

De voordelen van Perfect Draft voor thuisgebruik

Altijd vers getapt bier

Een van de grootste voordelen van het Perfect Draft systeem is dat je altijd kunt genieten van vers getapt bier. Doordat het bier in de speciale fusten wordt bewaard en het systeem zorgt voor de juiste temperatuur en koolzuur, smaakt het bier altijd alsof het net uit de tap komt. Daarnaast kun je met Perfect Draft verschillende soorten bier tappen, waaronder natuurlijk stella artois.

Gemakkelijk te gebruiken en onderhouden

Perfect Draft is niet alleen handig voor het tappen van een lekker biertje, maar ook gemakkelijk in gebruik en onderhoud. Het systeem is eenvoudig te bedienen en de fusten zijn makkelijk te vervangen. Bovendien is het systeem eenvoudig te reinigen, zodat je altijd kunt genieten van een hygiënisch getapt biertje.

Tips en trucs voor het perfect tappen met Perfect Draft

De ideale taptechniek

Om het perfecte biertje te tappen met Perfect Draft, is het belangrijk om de juiste taptechniek te hanteren. Houd het glas schuin onder de tapkraan en open deze volledig. Laat het bier langs de zijkant van het glas lopen en laat het glas langzaam rechtop komen terwijl je tapt. Zorg ervoor dat je de kraan sluit voordat je het glas weghaalt, zodat er geen bier meer druppelt.

Het schoonmaken en onderhouden van je Perfect Draft systeem

Om ervoor te zorgen dat je Perfect Draft systeem altijd goed werkt en hygiënisch blijft, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken en te onderhouden. Reinig de tapkraan en het lekbakje regelmatig met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Controleer ook regelmatig de afdichtingen en slangen op slijtage en vervang deze indien nodig. Door goed voor je Perfect Draft systeem te zorgen, kun je er nog jarenlang plezier van hebben en genieten van het perfect getapte biertje.

Populaire blogs

Mijn favorieten