HomeBlogEen letselschade advocaat verhaalt kosteloos jouw schade

Een letselschade advocaat verhaalt kosteloos jouw schade

Je bent betrokken geweest bij een ongeval en je heb als gevolg daarvan letselschade opgelopen. Gelukkig is er dan een advocaat die al jouw zorgen uit handen neemt. Je kunt contact opnemen met letselschade advocaat Amsterdam. Jouw letselschade wordt dan kosteloos door een adcocaat verhaald. De advocaat verhaalt de schade op de tegenpartij. In de wet staat  overigens dat je bij letselschade recht hebt op een gratis letselschade advocaat. Jij hoeft dus niets te betalen. 

Materiële schade en smartengeld

Letselschade kan onderverdeeld worden in materiële schade en smartengeld. Heb je een ongeluk gehad met jouw fiets of auto. Voorbeelden van materiële kosten zijn dan de reparatiekosten van jouw auto of fiets, de medische kosten en de reiskosten naar het ziekenhuis.  Er kan ook sprake zijn van verlies aan verdienvermogen. Dat is het geval als je het gevolg van jouw letsel tijdelijk of blijvend arbeidsongeschikt bent. Wellicht heb je ook recht op een vergoeding voor de pijn die je door het letsel lijdt. Die vergoeding wordt smartengeld genoemd. In de wet wordt overigens gesproken over "verlies aan levensvreugde". Het is niet eenvoudig om smartengeld uit te drukken in geld. De letstelschade advocaat Amsterdam kan de hoogte van het smartengeld vaststellen. Hij maakt daarbij gebruik van de 'Smartengeldgids'. Dit is een gids met uitspraken die bij rechtszaken over de hoogte van het toegekende smartengeld zijn gedaan.

Het claimen van een letselschadevergoeding

Wanneer kun je een letselschadevergoeding claimen? Als je door toedoen van een ander schade lijdt na bijvoorbeeld een bedrijfsongeval of verkeersongeval. Een letselschade advocaat helpt je dan graag om die letselschadevergoeding te claimen. Hij zorgt er dan voor dat de letselschade wordt betaald door de aansprakelijke partij. Voor jou is het claimen van de letselschade dus 100% kosteloos. Wat moet je dus doen als je een letselschade vergoeding wilt claimen na een ongeval? Neem direct contact op met een letselschade advocaat. Je kunt telefonisch of door een bericht te sturen contact opnemen met letselschade advocaat Amsterdam. 

Het recht op schadevergoeding na een auto ongeluk

Ben je betrokken bij een verkeersongeval? Dan wil je natuurlijk weten wanneer je recht hebt op een letselschadevergoeding na een verkeersongeval. Je hebt recht op een vergoeding als je als voetganger of fietser wordt aangereden door een auto. Ook bij een ongeval tussen twee motorvoeruigen, bijvoorbeeld een kop-staart-botsing, heb je recht op schadevergoeding. Ben je betrokken geweest bij een verkeersongeval waarbij een derde aansprakelijk is? Ook dan heb je recht op een schadevergoeding. Ook letselschade waarbij schuld geen rol speelt kan worden vergoed. Een fietser die is aangereden is door een auto heeft altijd recht op schadevergoeding. Een fietser heeft dus ook recht op schadevergoeding als hij zelf een verkeersfout heeft gemaakt.

 

 

Populaire blogs

Mijn favorieten