HomeBlogEco-sporten is de toekomst van duurzaamheid!

Eco-sporten is de toekomst van duurzaamheid!

Duurzaamheid, de laatste jaren zijn we er allemaal steeds meer mee bezig. Voor een groeiend aantal mensen wordt duurzaamheid in toenemende mate belangrijk. Groene energie, duurzaam vlees, minder gebruik maken van de auto of het vliegtuig – het zijn allemaal duurzame manieren om de wereld een stukje te verbeteren. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met sporten de wereld een handje de goede richting op te helpen. Aanvankelijk denk je bij sporten niet gelijk aan duurzaamheid. Je denkt aan fit worden, hard trainen en de calorieverbranding een boost te geven. Toch is het mogelijk! Eco-sporten is namelijk dé trend op het gebied van duurzaam sporten.

Eco-sportschool

Ze zijn er wereldwijd nog niet veel, maar ze bestaan wel degelijk: zogenoemde eco-sportscholen. In Nederland heb je er een aantal en deze eco-sportscholen zien duurzaam sporten als een goede manier om onderscheidend te zijn. Op welke manier zijn de eco-sportscholen nou precies duurzaam? Deze sportscholen zijn duurzaam doordat ze stroom opwekken tijdens cardio-oefeningen. Deze bewegingen zorgen voor kinetische energie, oftewel bewegingsenergie. Dit zorgt ervoor dat energie wordt omgezet in stroom.

 

De stroom wordt opgeslagen in een grote batterij. Vervolgens wordt deze opgewekte energie gebruik om de sportschool en nabije gebouwen van stroom te voorzien. Sommige sportscholen maken het zelfs inzichtelijk om te kijken hoeveel stroom je hebt opgewekt tijdens een trainingssessie. Door middel van een app kun je precies zien hoeveel stroom je bespaart en hebt aangemaakt. Toch is een eco-sportschool niet compleet duurzaam. Daarvoor zijn ook nog andere aanpassingen zoals milieuvriendelijke airco’s, zonnepanelen en lichtsensoren voor nodig.

Gezond duurzaam sporten

Het milieu is van groot belang als er gekeken wordt naar duurzaamheid. Maar ook je eigen lichaam kan wel wat duurzaamheid gebruiken. Wanneer je druk bezig bent met stroom opwekken via je cardio oefeningen, dan is het ook van belang om voor een gezond eetpatroon te kiezen. Met een gezond eetpatroon en gevarieerde voeding zorg je al voor een duurzaam lichaam. Daar kunnen supplementen een aanvulling op zijn. Zo ook groenlipmossel. Groenlipmossel is een vrij recent ontdekt voedingssupplement uit Nieuw-Zeeland. De groenlipmossel komt niet alleen van een zeer unieke plek. Ook bevat het supplement een aantal opmerkelijke stoffen. De uniekste hiervan is het zeldzame ETA. Dit is een Omega 3 vetzuur die niet in visolie voorkomt. Ons steentje bijdragen aan duurzaamheid kunnen we allemaal. Tegenwoordig zelfs met zogenoemde eco-sportscholen. Denk daarbij ook vooral aan je eigen lichaam en de duurzaamheid daarvan. Sporten in het groen, leven in het groen en gezondheid in het groen!

Populaire blogs

Mijn favorieten