HomeBlogLeuke manieren om je tuin groener te maken

Leuke manieren om je tuin groener te maken

Vind jij dat je tuintje wel wat meer kleur kan gebruiken? Vind jij hem maar saai en kaal? Gelukkig kun je dit heel makkelijk veranderen! Als je een klein beetje groene vingers hebt, is het zo gepiept. Er zijn eindeloos veel manier om je tuin wat groener te maken. In deze blog zet ik een paar leuke ideeën voor jou op een rijtje!

Groen én smakelijk

Een leuke manier om je tuin wat op te vrolijken is natuurlijk om wat groens te planten. Er zijn echter natuurlijk eindeloos veel plantensoorten, dus wat moet je dan kiezen? Zelf vind ik het altijd erg leuk om fruitplanten in mijn tuin te hebben. In de lente komen hier vrolijke bloemetjes aan en in de zomer kun je de vruchten plukken en hier lekker van genieten! Gezellige plantjes die niet al te veel plek innemen, zijn bijvoorbeeld de frambozenplant, de aardbeienplant en de druivenplant. Let wel op: Dit idee vergt wel enig geduld en groene vingers. Maar niks is natuurlijk leuker dan dat je goede zorgen voor de plant beloond worden met lekker fruit!

Plant een klimop

Een klimop is een leuke en niet al te moeilijke manier om je tuin wat groener te maken. Ze groeien redelijk snel en creëren hierdoor een prachtig groen gezicht. Bovendien is de klimop tegenwoordig helemaal hip en zie je hem overal. Je moet natuurlijk wel iets hebben waar de klimop tegenaan kan groeien. Je kunt bijvoorbeeld gaas tegen de muur aanzetten. Dit zorgt ervoor dat de plant grip heeft en goed langs de muur kan groeien. Wat ook een leuk idee is, is om een overkapping in je tuin te plaatsen. Dit is een soort huisje zonder muren. Zelf bestelde ik een overkapping op hillhouttuinhout.nl en plantte ik een aantal klimops langs de palen van de overkapping. Ze zijn nu enorm leuk langs de palen naar boven gegroeid. Nog even groeien en ze bedekken de hele overkapping, een super leuk en groen gezicht!

Leg wat gras neer

De twee vorige ideeën vergen toch wel de nodige groene vingers. Gelukkig is dit idee ook geschikt voor de minder handige harry’s in de tuin. Dit laatste idee is namelijk om grasmatten neer te leggen in je tuin. Dit brengt uiteraard meer groen in je tuin en het is ook nog eens enorm makkelijk te onderhouden. Je hoeft bovendien ook niet te wachten tot het gras eindelijk begint te groeien. Vervang dus snel die saaie houten planken voor een mooie grasmat.

Populaire blogs

Mijn favorieten