HomeBlogMinder stress, meer groen! Waarom je zo snel mogelijk meer planten in...

Minder stress, meer groen! Waarom je zo snel mogelijk meer planten in je huis wilt

Iedereen heeft vast wel wat groen in huis staan, een kamerplantje, een wc-plantje of een slaapkamer plant! Wij van Eurogroen vinden dat dit nog veel meer mag! Tegenwoordig zijn de excuses ‘ik weet niet wanneer mijn plant water moet krijg’ en ‘ik weet niet hoeveel water mijn plant nodig heeft’ niet meer terecht vinden wij. Er zijn genoeg apps, programma’s en technologieën die jou precies vertellen hoeveel en wanneer jouw plant water nodig heeft. In deze blog vertellen we jouw precies waarom je meer groen moet toevoegen in je woning.

Hip en gezelligheid

Planten maken je huis gezellig. Zorg er dus voor dat je niet ‘zomaar’ een plant haalt, maar gaat voor hippe kamerplanten. Mensen steken vaak heel veel geld en moeite in een hip huis, maar zetten er dan een duffe kamerplant in. Dit is natuurlijk niet helemaal de bedoeling en daarom vinden wij dat je ook tijd en moeite moet steken in het uitzoeken van een hippe kamerplant die jouw hippe huis nog even wat hipper maakt.

Gezondheid

Groen is ontzettend goed voor gezondheid. Planten en bomen werken stressverlagend. Planten verlagen namelijk onder meer je cortisolgehalte en je bloeddruk. Hierdoor ervaar je minder stress en loop je minder snel een griepje op. Dus, ervaar je de laatste tijd wat stress in bed met je partner? Zorg ervoor dat je een slaapkamer plant in huis haalt. En is de stress extreem hoog, dan is het slim om wat meerdere slaapkamerplanten aan te schaffen.

Verhoging van productiviteit

In een onderzoek is ontdekt dat mensen 20% productiever werden als er een paar kamerplanten in huis werden geplaatst. Alleen al het kijken naar een plant vanuit je werkplek thuis heeft aanzienlijke voordelen voor je hoofd en je lijf. Voor alle thuiswerkers onder ons, is het dus slim om wat planten aan te schaffen, hierdoor houd je meer tijd over. Installeer daarnaast direct een planten app zodat je ook geen tijd verspild aan het onthouden van hoeveel water je een bepaalde plant moet geven.

Schone lucht in huis

Frisse, schone lucht is essentieel voor onze gezondheid. Tegenwoordig wordt de lucht in huizen steeds meer vervuild door gassen en schadelijke stoffen. Deze vervuilde lucht is bijna niet te ontsnappen, omdat de isolatie van de woning erg goed is. Door kamerplanten te plaatsen wordt de luchtkwaliteit in deze ruime ruimte verbeterd. De bladeren en wortels van planten kunnen schadelijke stoffen in huis verwijderen.

Populaire blogs

Mijn favorieten