HomeBlogOp vakantie in Napels

Op vakantie in Napels

Op vakantie naar Napels

In deze serie bespreken we elke week een nieuwe stad die het waard is om een stedentrip naartoe te boeken. Deze maand focussen we op Italië en een van de mooiste maar misschien niet de bekendste Italiaanse steden is natuurlijk Napels. Napels is een bekende stad maar mogelijk niet de eerste stad waar je aan denkt wanneer je aan een stedentrip denkt. Qua Italië zijn de meest bekende steden natuurlijk Rome, Florence, Milaan en Venetië. Napels is desondanks net zo mooi als deze steden. In dit artikel bespreek ik daarom de leukste bezienswaardigheden en de beste manieren om te genieten van een stedentrip Napels.

Een van de oudste steden ter wereld

Napels is de dede grootste stad van Italië na Milaan en Rome. De stad heeft zijn oorsprong bij de Grieken die in Italië landden en de stad begonnen in de tweede eeuw voor Christus. De stad is daardoor een van de oudste steden in de wereld die tot op de dag van vandaag nog altijd een stad is. De stad ligt dicht bij de vulkaan Vesuvius en dus ook bij de stad Pompeï die ooit is vernietigd door de vulkaan.

Omdat de stad zo oud is, is de het huidige Napels gebouwd op een grote hoeveelheid catacomben, ondergrondse gangen en tunnels. Daarom kun je ook veel verkennen onder de stad. Een van de leukste bezienswaardigheden in de stad is daarom de Galleria Borbonica. Je loopt vanuit een parkeergarage zo het ondergrondse gangennetwerk in. Het is een ideale bezienswaardigheid voor een extreem hete dag waarop je liever koel onder de grond wilt zitten.

Ondergrondse gangen

Er is gigantisch veel te zien aangezien de ondergrondse gangen ook gebruikt zijn tijdens de tweede Wereldoorlog. Daardoor vind je er bijvoorbeeld roestige oude auto’s en Vespa’s, maar ook waterputten, baden en nog meer gekke dingen. Houd er rekening mee dat de Galleria Borbonica alleen geopend is tijdens de weekenden.

Een andere prachtige bezienswaardigheid voor tijdens een stedentrip Napels is Castel Nuovo. In dit prachtige kasteel heeft niet alleen de Italiaanse adel gewoond. De Franse, Aragonese, Spaanse en Oostenrijkse koningen hebben allemaal op hun eigen manier een stempel gedrukt op dit historische gebouw. Het is niet alleen de fantastische architectuur die het kasteel een bezoek waard maakt. Ook het prachtige uitzicht maakt het een must voor je vakantie.

Bij een bezoek aan Napels wil je natuurlijk ook van een stranddag genieten. In dat geval is een dagtrip naar Capri een fantastische ervaring. Je kunt het alleen via een boottrip bereiken maar dat is het meer dan waard. Zo heeft het bijvoorbeeld de prachtige blauwe grot.

Populaire blogs

Mijn favorieten