HomeBlogDe safaritent: de ultieme vorm van glamping!

De safaritent: de ultieme vorm van glamping!

Ik doe al een tijdje animatiewerk op een camping. Het is ontzettend leuk werk, en elke avond lopen we een rondje over de hele camping om alle kinderen op te halen voor theater en spelletjes en de minidisco. Dan komen we ook altijd langs een veldje met safaritenten, en ik droom altijd al van een vakantie in een van die tenten. Ken je dat, een safaritent?

Een snel geschiedenislesje

De safaritent is ontstaan in het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia. Daar werden de tenten gebruikt als onderkomen voor de jagers die langere tijden op de savannes verbleven, om op groot wild te jagen. De safaritenten waren vaak ook veiliger dan normale tenten, soms bijna dienend als hutjes, met houten versterkingen. De jachten duurden soms wel weken, dus een goed, veilig onderkomen was dan geen luxe.

Glamping 101

Inmiddels zijn de safaritenten dat wel, met hun ruime binnenkant en het vaak chique uiterlijk. Het is tegenwoordig, zeker in Europa, een voorbeeld van ‘glamping’, glamorous camping. De safaritent wordt ook wel een villatent genoemd. Je kan kamperen met het interieur van een hotelkamer in je tent. Vaak zitten alle voorzieningen in een safaritent, van een keuken, tot meerdere bedden, tot een koelkast en een eettafel. Het ligt een beetje aan de camping of het park waar je verblijft of er ook een douche, wasmachine, droger en/of toilet in je safaritent zit. Soms zijn alle voorzieningen enkel beschikbaar in gezamenlijke toiletgebouwen, maar dit heeft te maken met het gedachtegoed en de layout van het park waar je staat.

De safaritent is perfect voor mensen die graag in de natuur verblijven, maar het liefst wel de standaard van luxe behouden die ze gewend zijn. Ikzelf ben niet zo’n kampeer fan, ik word doodongelukkig in een klein tentje. Een safaritent is voor mij dus de perfecte uitkomst; ik kan lekker met mijn vrienden gaan kamperen en mezelf toch comfortabel voelen. Vakantie is er tenslotte om te ontspannen, met alle luxe die je wilt.

Ga je dus binnenkort op vakantie? Kijk dan ook eens of een safaritent niet wat voor jou is. Of je nu nog nooit op een camping bent geweest of graag een keer iets anders wilt dan een tentje, het zou zomaar de perfecte mix tussen luxe en kamperen kunnen zijn die jij zoekt. En wie weet kom je mij nog wel tegen als ik weer aan het werk ben! Kampeer ze!

Populaire blogs

Mijn favorieten