HomeBlogHoe zorg je voor meer groen in je tuin?

Hoe zorg je voor meer groen in je tuin?

Als je het geluk hebt om over een tuin te beschikken is het wel leuk als je tuin er leuk uitziet. Soms zie ik mensen hun hele tuin volgooien met tegels en dat is zo zonde. Tegels zijn er voldoende op de openbare weg en je kunt een mooi plekje maken van je tuin. Zorg er dan ook voor dat je tuin er prachtig bij komt te liggen door meer groen te plaatsen. In deze blog zal ik een aantal tips geven hoe jij ervoor kan zorgen dat er meer groen in je tuin aanwezig is.

Leg een gazon aan

Een gazon is een eenvoudige manier om voor meer groen te zorgen in je tuin. Buiten dat het er mooi uitziet en je tuin gelijk een groene uitstraling geeft heeft een gazon nog meer voordelen. Zo kun je er in de zomer lekker gaan zitten om in je tuin te picknicken en als je een groot gazon aanlegt kan je zoon er zelfs in voetballen. Daarnaast is het niet zo lastig om een gazon te onderhouden. Je hoeft enkel het gras eens in de zoveel tijd te maaien. Als je hier zelf geen zin in hebt kun je dit ook laten doen door een robotmaaier. Je zult dan helemaal geen tijd meer kwijt zijn aan de onderhoud van je tuin.

Plant mooie bloemen

Bloemen zijn er in alle soorten en maten en iedereen heeft zijn eigen voorkeur voor bloemen. Mijn tip is: Ga eens kijken in een tuincentrum bij jou in de buurt voor leuke bloemen die je in je tuin kan planten. Ik zelf ben een enorme fan van tulpen en plant dan ieder jaar ook een groot scala aan tulpen in mijn tuin. Het leuke aan tulpen is, is dat ze in bijna elke mogelijk kleur te kopen zijn. Als je de kleuren goed combineert kan dit leiden tot een prachtige tuin. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om een aantal planten te plaatsen. Het voordeel van planten ten opzichte van bloemen is dat je deze niet elk jaar opnieuw hoeft te plaatsen in je tuin.

Ga voor hout

Je kunt natuurlijk niet alleen maar natuur in je tuin hebben. Je moet namelijk ook nog ergens kunnen lopen zonder dat je schoenen vies worden. Mijn advies is om voor hout te kiezen. Hout past namelijk heel goed in een tuin met veel groen, omdat hout ook een natuurlijke stof is. Voor tuinhout kan je het best even kijken op nobelhout.nl.

Populaire blogs

Mijn favorieten