HomeBlogHoe je apparaten aansluit met een HDMI kabel

Hoe je apparaten aansluit met een HDMI kabel

Mijn vriend heeft onlangs een Nintendo Switch gekocht. Dit is een spelcomputer die je zowel op je tv kan aansluiten als er mee in je hand kan spelen. Wij houden erg van gamen, en dat betekent dat we dus meer dan één spelcomputer hebben. Naast de Nintendo Switch hebben we ook een Playstation 4 en een Xbox One. Het is superleuk om zoveel spelcomputers te hebben, omdat elke wel een ander uniek aspect brengt. Het enige nadeel is dat het wat logistieke handigheid vereist. Spelcomputers nemen namelijk veel ruimte in, en ze moeten verbonden zijn met zowel stroom als de tv. Zeker als je er meer dan een hebt vereist dit wat handigheid, en wat materiaal! We hebben een mooi tv-meubel gekocht met genoeg ruimte voor de spelcomputers, en voor alle spelletjes die daarbij horen. Maar hoe sluit je ze aan op de tv? Daar vertel ik in deze blog meer over. Lees dus snel verder en veel leesplezier!

 

Het aansluiten van spelcomputers met een HDMI kabel

Bijna elk modern elektrisch apparaat sluit je aan op de tv door middel van een HDMI kabel. Een HDMI kabel is een kabel dat zowel beeld en geluid kan verzenden via slechts één kabel. Vroeger kon dat niet, en moest je het geluid nog apart aansluiten. Dit zorgt voor twee keer de hoeveelheid kabels, en gewoon veel gedoe. Door een HDMI kabel kan de spelcomputer het beeld en geluid van de game projecteren op de tv! Zo kun je optimaal genieten van het spel design en speelcomfort. 

 

Waar je de goede HDMI kabels kunt kopen

Een HDMI kabel kopen kun je natuurlijk gewoon in een winkel zoals de Mediamarkt doen. Echter, als je meer keuze wil in de soorten kabels en de kwaliteit van de kabels kun je beter online bestellen. Mijn favoriete keuze is de onlinekabelshop.nl. Hier heb je een heel HDMI kabel scala waaruit je kan kiezen. 

 

Wat voor soorten HDMI kabel zijn er allemaal?

HDMI heeft ten eerste verschillende versies. Je kunt ze kopen van versie 1.4 tot 2.1, en afhankelijk van het apparaat wat je wil aansluiten en waarop je het aansluit heb je verschillende versies nodig. Ook heb je ze in verschillende lengtes. Ik vind het zelf fijn om ruime lengte te nemen, omdat ze anders kapot kunnen gaan als er spanning op komt. Daarnaast zijn er ook nog kabels die aan een uiteinde een ander opzetstukje hebben dan aan de andere kant. Dit maakt de kabels compatibel met allerlei apparaten. 

 

Keuze uit allerlei HDMI kabels was voor mij heerlijk, want zo heb ik onze game hoek helemaal kunnen aansluiten en op de meeste nette en geordende manier mogelijk.

Populaire blogs

Mijn favorieten