HomeBlogWaarom recyclen altijd de beste optie is

Waarom recyclen altijd de beste optie is

Zoals je van mij zou verwachten ben ik ontzettend voor recyclen. Dat kun je naar mijn mening op verschillende manieren doen. De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk je afval netjes scheiden. Verder kun je ook meubels “recyclen” door ze bijvoorbeeld aan de kringloop te schenken of aan iemand anders die er wel iets aan heeft. Toch is niet iedereen overtuigd waarom recycleren altijd de beste optie is. Aangezien het milieu zo vaak in het nieuws is de laatste tijd, leek het mij een goed moment om even bij te dragen aan de discussie. Daarom leg ik vandaag uit waarom ik vind dat recyclen echt altijd de beste optie is.

Lagere CO2 uitstoot

De laatste weken is de doelstelling van Nederland om in 2020 minder CO2 uit te stoten regelmatig het onderwerp van het nieuws geweest. Er is namelijk een hele kleine kans dat we dat beoogde doel ook werkelijk gaan halen. Op allerlei manieren stoten wij met z’n allen in Nederland te veel CO2 uit. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens het maken van nieuwe producten, zoals drankblikjes, ook behoorlijk wat CO2 vrijkomt? Wanneer je net zo’n liefhebber van groen bent zoals ik, dan weet je natuurlijk dat recyclen daarom een goed idee is. Door het recyclen van allerlei materialen verlagen we dus de CO2 uitstoot. Dat is dus al één reden waarom recyclen altijd de beste optie is. Uiteraard kan ik er veel meer opnoemen!

Minder bomen kappen

Door simpelweg je afval te scheiden kun je al een steentje bijdragen aan een beter milieu. Wanneer we namelijk stoffen zoals plastic en papier netjes scheiden, dan profiteren we daar gelijk van. Zo hoeft er minder aardolie gewonnen te worden als we plastic recyclen. Daarnaast scheelt het bomen kappen als we het papier gewoon in de papiercontainer gooien. Meer bomen betekent meer groen staat gelijk aan een beter milieu! Oh, en kom trouwens maar niet met smoesjes aanzetten dat je geen afvalcontainer voor al die verschillende soorten afval hebt. Tegenwoordig kun je eenvoudig een afvalcontainer huren.

Simpel en snel geregeld

Je kunt vandaag de dag namelijk al binnen een paar minuten een geschikte afvalcontainer huren. Zo is er zelfs voor elk soort afval een geschikte afvalcontainer huren bij de betere afvalinzamelaars. Dus ben je op zoek naar een papiercontainer, een restafvalbak of een tuinafval container? Je kunt het allemaal heel gemakkelijk huren. Recyclen wordt op deze manier dus wel heel simpel en snel geregeld. Door gewoon je afval te scheiden en eventueel een afvalcontainer te huren, draag je dus al bij aan het milieu. Zoals je ziet is recyclen simpelweg de beste optie!

Populaire blogs

Mijn favorieten