HomeBlogDe gezondheidsvoordelen van een hottub.

De gezondheidsvoordelen van een hottub.

Hottub timemachine

Nadat ik de film hottub time machine had gezien was een van de eerste gedachten die in me opkwam; Waarom koop ik zelf geen hottub? Het is natuurlijk een product dat soms een slechte reputatie heeft. Elitair, een overbodige luxe. Een product dat je een paar keer gebruikt en plezier van hebt maar in werkelijkheid al heel snel niet meer naar omkijkt. Desondanks heb ik nu al een paar jaar ontzettend veel plezier van mijn hottub. En nog belangrijker, ik ben van mening dat een hottub goed is voor de gezondheid. In dit artikel bespreek ik de algemene en gezondheidsvoordelen van een hottub.

Gezondheidsvoordelen

Zoals ik al aangaf kocht ik zelf de hottub nadat ik de hilarische comedyfilm hottub timemachine had gezien. Nu heeft geen enkele hottub helaas de mogelijkheid om door de tijd te reizen maar dat betekent niet dat er geen gezondheidsvoordelen aan een hottub vastzitten. De klassieke houten hottub vindt zijn oorsprong in de Scandinavische landen waar hij gebruikt wordt in afwisseling met duiken in de koude sneeuw. Dit is goed voor de gezondheid omdat het lichaam op deze manier de bloedvaten herhalend opent en sluit. Afvalstoffen worden op deze manier sneller afgevoerd. Een hottub kopen is daarom een goede optie.

Een ander gezondheidsvoordeel van een hottub is dat het een fantastische manier is om te ont stressen. Stress heeft vaak als resultaat dat het zich uit in pijnlijke gespannen spieren, hoofdpijn, moeheid en andere kwalen. Een hottub neemt deze spanningen weg door een combinatie van de hitte van het water en de massage die de stralen creƫren.

Artritis en diabetes

Een hottub is ook een hele goede optie voor oudere mensen of mensen die last hebben van artritis. De gewrichten die pijn doen worden vaak behandeld met hitte. Een hottub is een uitstekende manier om hitte toe te passen op het lichaam. Een ander voordeel is er een die je niet zo snel zou verwachten. Maar er zijn verschillende studies geweest die hebben bewezen dat mensen die lasten hebben van diabetes hun bloedsuiker level aanzienlijk kunnen verlagen door regelmatig dertig minuten in een hottub te zitten. Dit was vooral het geval bij Diabetes type 2 dat natuurlijk voornamelijk door overgewicht en ongezond eten wordt veroorzaakt.

Om deze reden is het laatste gezondheidsvoordeel dat ik wil bespreken het voordeel op gewichtsverlies dat een hottub heeft. Mensen die regelmatig een hottub gebruiken verliezen rond de drie kg zelfs als ze geen aanpassingen in hun dieet of sportiviteit maken.

Populaire blogs

Mijn favorieten