HomeBlogEindelijk mag ik mijn opblaasbare voortent gaan gebruiken

Eindelijk mag ik mijn opblaasbare voortent gaan gebruiken

Een jaar niet op vakantie geweest is een jaar niet geleefd. Ik moet er elk jaar op uit. Zeker als je een caravan of een vouwwagen hebt, want het is ontzettend makkelijk om gewoon op vakantie te gaan. Je hoeft alleen maar dat ding achter op je auto te zetten en weg te rijden. Helaas zat dit er vorig jaar niet in, maar dit jaar waarschijnlijk wel. Dat betekent dat ik eindelijk weer het Europese landschap in mag duiken. Heerlijk. Voor dit jaar heb ik besloten om mij zelf te trakteren op een nieuwe voortent. En dan niet zomaar een voortent, een opblaasbare voortent. Toen wij laatst op de dag-camping de caravan met de voortent hadden uitgetest kwamen wij tot de conclusie dat de voortent echt aan vervanging toe is. Gelukkig bestaat Hans Stassar waar je alles camping gerelateerd kan vinden.

 

Een nieuwe voortent

Het enige nadeel aan kamperen is het op- en afbreken van je tent. Zeker als je 12 uur in de auto hebt gezeten en het is 35 graden buiten heb je geen zin om nog een voortent op te zetten. Maar dit moet wel gebeuren, anders heb je ook geen schaduw. Stassar heeft daar een oplossing voor, namelijk een opblaasbare voortent. Hoe werkt dit precies? Normaal gesproken heeft een voortent een metalen frame waardoor je de doeken door moet halen, dat heeft een opblaasbare voortent niet. Dit maakt het een stuk lichter, maar ook een stuk makkelijk om op te zetten. Je monteert de opblaasbare voortent eerst aan de caravan, net zoals dat je ook zou doen met je normale voortent. Daarna pomp je deze gewoon op. Dit kan vaak via een ventiel die de hele voortent opblaast. Gebruik hier alsjeblieft een pomp voor en zorg dat je een reserve pomp meeneemt. Je wilt dit niet met 35 graden in de volle zon doen. De tent staat, zeker met een pomp, in een mum van tijd.

 

Zijn er ook nadelen aan?

Ik heb dit nog niet een volledige test gegeven dus over enige nadelen kan ik nog niets vertellen. Stassar heeft mij wel heel goed weten te vertellen dat dit niet hetzelfde is als een opblaaszwembadje. De voortent gaat echt niet zomaar lek. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat een egel midden in de nacht je opblaasbare voortent leeg prikt. Ook heeft deze voortent alle luxe die je van Stassar verwacht, namelijk een hor, stormwanden en gordijnen. Het is gewoon een normale voortent, alleen dan veel gemakkelijker.

Populaire blogs

Mijn favorieten