HomeBlogMeer bewegen? Zo pak je het aan!

Meer bewegen? Zo pak je het aan!

Ik zal vast niet de enige zijn die in de omgeving alleen maar mensen hoort praten over het toepassen van een gezonde levensstijl. Men wilt tegenwoordig beter eten en vooral meer met  beweging doen. Vooral dat laatste is nogal een uitdaging. Je kan helaas niet van de een op andere dag tien keer zo veel gaan bewegen. Het is iets waar je alle nodige tijd voor moet nemen en  geduld voor moet hebben. Er zijn een aantal dingen die bij meer bewegen komen kijken. In deze blog  lees je meer over bewegen en hoe jij dat voor jezelf goed kunt aanpakken.

De knop omzetten

Allereerst mag je trots zijn op jezelf vanwege het feit dat je dit echt wilt doen. Nu betekent het alleen wel dat je een knop moet omzetten en eigenlijk je hele manier van leven moet veranderen. Waar je eerst graag de auto overal naartoe pakten is het misschien een goede keuze om de fiets te pakken. Voor grote afstanden hoeft dat niet, maar voor kleine afstanden kan dat geen kwaad. Probeer in gebouwen (op het werk of op school) voor de trap te kiezen. Deze kleine dingen zullen in het begin even wennen zijn, maar worden later een gewoonte. Beginnen doe je altijd klein, want zo kun je het een beetje opbouwen.

Echt sporten

Als mensen denken aan bewegen dan denken ze gelijk aan sporten. Sporten is super gezond en kan geen kwaad. Probeer er wel voor te zorgen dat jij je lichaam kent. Niet meteen beginnen met de zwaarste oefeningen omdat je het graag wilt kunnen. Soms i(lees altijd) s het verstandiger om met de  dummy oefeningen te beginnen. Naarmate de tijd verstrijkt zal je meer hooi op je vork kunnen nemen. Zorg voordat je gaat sporten voor voldoende stoffen om op te bouwen. Om te bewegen maakt het lichaam zelf stoffen als glucosamine, eiwitten en dergelijke aan, maar je moet ook gezond eten. Met alleen de lichaamseigenstoffen als glucosamine en eiwitten alleen red je het qua energielevel niet.

Een schema maken

Beginnen met bewegen is een goede stap, maar het ook echt blijven doen lijkt wat moeilijker. Veel mensen houden het niet lang vol omdat ze niet op de juiste manier te werk gaan óf geen motivatie hebben. In beide gevallen kan dat door het schema komen. Zorg ervoor dat je niet te vaak of te veel gaat sporten én laat het je sociale leven niet beïnvloeden. Veel bewegen helpt je bij een gezondere levensstijl, maar het moet je leven niet overnemen.

Populaire blogs

Mijn favorieten