HomeBlogHet regelen van een verhuizing

Het regelen van een verhuizing

Verhuizen: het is leuk, maar ook chaotisch. Naast de opwinding van het verhuizen naar een nieuwe plek, wat toch altijd een beetje als een nieuw hoofdstuk in je leven aanvoelt, ga je waarschijnlijk wel wat stress ervaren. Gelukkig kan je met die stress prima omgaan als je ervoor zorgt dat je het overzicht behoudt. Dat betekent dat je van tevoren, dus voor de hele praktische heisa, alvast op een rijtje krijgt wat je nou precies allemaal moet gaan regelen. Want helaas is het niet slechts een kwestie van je spullen verplaatsen naar een ander huis. Er komt een hoop administratie bij kijken. Een aantal van de belangrijke dingen om te regelen vind je hier op een rijtje. 

Adreswijziging doorgeven

De gemeente moet het op tijd weten als jij verhuist. En doe dit ook echt op tijd, want als je er te laat mee bent, kan je een boete krijgen, en dat is echt zonde van je geld. (Alsof een verhuizing niet al duur genoeg is!) Geef je nieuwe adres dus door vanaf 4 weken voordat je verhuisd bent, tot 5 dagen nadat je verhuisd bent. Tip: doe het zo ver mogelijk voor de verhuizing zelf, want dan kan je dat alvast afstrepen. Ook moeten veel instanties weten dat je een nieuw adres hebt, zoals tijdschriften of kranten waar je een abonnement op hebt en je werk. Overheidsinstanties hoef je niet zelf te doen, want de gemeente zorgt ervoor dat je adres in je DigiD komt te staan, dus alles waarvoor je je DigiD gebruikt, wordt tegelijk aangepast. 

Gas, water, licht

Voordat je daadwerkelijk op je nieuwe plek woont, moet je zorgen dat je het gas, water en licht geregeld hebt, want zonder een van deze dingen leven is geen pretje. Een waterleverancier kan je niet zelf kiezen en hoef je in principe dus niet zelf te regelen. Geef wel je verhuizing door aan het waterbedrijf. Een energieleverancier kan je meeverhuizen van je oude adres, of een nieuwe kiezen en de oude opzeggen. 

De verhuizing zelf

Als je student bent en een kamer huurt, kan je nog wel in de auto van je ouders of een klein busje verhuizen, maar wanneer je met een groter koophuis te maken hebt, zit dat er niet meer in. Dan kan je beter een verhuisbedrijf inschakelen, zoek bijvoorbeeld op “verhuisbedrijf den haag”. Houd er rekening mee dat dit ook wat kost. De kosten verhuisbedrijf zijn kosten die je sowieso gaat maken, maar afhankelijk van wat jij eventueel zelf kan doen kan je deze kosten wel drukken. 

Populaire blogs

Mijn favorieten