HomeBlogDuurzame trends voor iedereen

Duurzame trends voor iedereen

Duurzaamheid, het is een onderwerp wat zich steeds meer op de voorgrond heeft geworsteld. Je kan er inmiddels op geen enkele manier meer omheen, en iedereen heeft er een mening over. Logisch, want het gaat tenslotte over het behoudt van onze prachtige groene aardbol. Daarom is het te verwachten dat duurzaamheid een blijvertje is, het is immers pure noodzaak! Maar waar duurzame types vroeger werden geassocieerd met geitenwollensokken is dat tegenwoordig helemaal niet meer aan de orde! Daarom hebben wij even snel wat van de leukste duurzame trends op een rijtje gezet!

Vintage shopping!

Het is al een tijdje behoorlijk wat populariteit aan het winnen, maar toch doen mensen er soms nog lacherig over: Vintagewinkels. En dan hebben we het niet over de plaatselijke kringloopwinkel(waar overigens ook soms leuke kleding te vinden kan zijn!) maar over een echte kledingwinkel met van alles wat, de enige catch is dat het tweede hands is. Bij een goede vintage winkel zal je soms niet eens met zekerheid kunnen zeggen of het kledingstuk gedragen is of niet. De voordelen van een vintagestore zijn een uniek assortiment, het is vaak spot goedkoop en je draagt vrijwel niet bij aan de problemen die heersen in de mode-industrie. Ook kan het een manier zijn voor mensen die een veganistische lifestyle erop nahouden om aan leren producten te komen. Het gebruik van tweede hands leer is namelijk voor de meeste veganisten geen probleem, aangezien je geen directe bijdrage levert aan dierenleed. Een vintagestore heeft echter ook vaak een aantal nadelen. Zo heb je namelijk niet van elk product meerdere maten, en de oude kleding geur is bij sommige winkels nog behoorlijk intens. Maar al met al is een dagje vintagestores afgaan zeker geen straf!

Gerecycled materiaal

Voor wie zich totaal niet over het idee van tweedehands kleding heen kan zetten zijn er gelukkig tegenwoordig ook genoeg opties. Een hoop merken hebben duurzaamheid namelijk zeer hoog in het vaandel staan. Neem bijvoorbeeld studio anneloes, een label dat waanzinnig transparant is over haar werkwijze. Zo gebruiken ze alleen maar duurzame stoffen die op een ethische wijze zijn gefabriceerd! Want duurzaamheid gaat niet alleen over het klimaat, maar ook over ethisch handelen. Maar gelukkig worden erop beide vlakken de laatste tijd grote stappen gemaakt, het is nu aan de consument om de verantwoorde keuze te maken! dus ga je eens verdiepen in de waanzinnige wereld van duurzaamheid en maak het verschil!

Vorig artikel
Volgend artikel

Populaire blogs

Mijn favorieten