HomeBlogBuitenkeukens, luxe in uw eigen tuin

Buitenkeukens, luxe in uw eigen tuin

Iedereen droomt er wel van, een eigen buitenkeuken. Zonder tuin is het helaas mission impossible, maar indien je wel een tuin hebt is het zeer aan te raden. Beeld het u eens voor, een overkapping, met buitenkeuken, inclusief BBQ, een heater en een lekkere loungeset. Klinkt ideaal toch?

De buitenkeuken

Iedere hobbykok droomt er van, een eigen buitenkeuken. Buitenkeukens kunnen zeer prijzig zijn en meer dan 2000 euro kosten. Ben je op zoek naar iets goedkopers, dan zijn er ook al steigerhouten buitenkeukens voor 250 euro. Een Kamado BBQ past perfect bij de buitenkeukens zonder ingebouwde barbecue. De Kamado BBQ kun je als extra element toevoegen aan het geheel in uw tuin om het lekkerste vlees en de lekkerste groenten te grillen. Een ingebouwde barbecue is tevens een uitstekende optie. Hiermee heb je een all-in-one unit met uitneembare onderdelen voor de afwas. Er zijn tevens verschillende uitvoeringen van barbecues. De meest gebruikelijke voor een buitenkeuken is een barbecue op gas. Met behulp van gasflessen kan de grill binnen korte tijd verwarmd worden. Als je de echte grillsmaak wil ervaren, zijn kolen aan te raden. Dit neemt wel veel meer schoonmaakwerk en geduld met zich mee.

De overkapping

In een land als Nederland is een overkapping tevens erg belangrijk. Een grote parasol kan tevens dienen als overkapping. Er zijn veel verschillende overkappingen mogelijk, in veel verschillende uitvoeringen en materialen. De populairste is de houten overkapping welke permanent geplaatst wordt. Je kunt ook kiezen voor een houten frame met zeil in het midden. Dit zeil beschermt ook tegen de zon, regen en wind. Een degelijke en ruimte overkapping kan al aangeschaft worden voor 1500 euro. Voor de koudere maanden is een heater tevens aan te raden. Een heater is een klein apparaat wat aan het dak opgehangen kan worden, maar tevens verkrijgbaar is op een standaard. Deze heater zorgt ervoor dat een grote buitenruimte verwarmd kan worden zodat er zonder zorgen genoten kan worden van de buitenkeuken, ook in de winter.

De loungeset

Bij een mooie overkapping en een luxe buitenkeuken mag uiteraard geen loungeset ontbreken. Wellicht heb je al een loungeset in de tuin staan en hoeft deze niet opnieuw aangeschaft te worden. Zo niet, dan zijn er tal van winkels die goedkope, maar mooie loungeset aanbieden. Als je op de aanbiedingen let kun je soms voor 200 euro al een complete loungeset, inclusief kussens, kopen. Als je zelf wat handiger bent kun je hem zelf ook in elkaar timmeren. Je hoeft alleen wat steigerhout en kussens te kopen.

Populaire blogs

Mijn favorieten