HomeBlogDrie redenen waarom het internet geweldig is

Drie redenen waarom het internet geweldig is

Hoewel het internet nu al enkele decennia bestaat, sta ik er als vijftiger soms nog steeds versteld van wat er allemaal mogelijk is sinds de uitvinding ervan. Met een drukke baan, twee kinderen en drie katten heb ik het behoorlijk druk en de komst van internet heeft het level allemaal een stuk efficiënter gemaakt. In deze blog geef ik drie voorbeelden van wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is met het internet waardoor het zo geweldig is. 

Alles opzoeken in 1 seconde

Ik kan mij nog goed herinneren dat ik op de basisschool uren in de bibliotheek spendeerde, op zoek naar boeken en literatuur voor mijn spreekbeurten. Soms vind ik het nog moeilijk te beseffen dat dit niet meer nodig is. Als je iets zoekt, heb je het vaak al binnen een paar minuten gevonden op het internet. Bovendien is het een groot voordeel dat alles te vinden is op een plek. Ik kan me nog goed herinneren dat ik voor mijn spreekbeurt vaak naar de bibliotheek twee dorpen verderop moest fietsen omdat het boek wat ik nodig had nergens beschikbaar was. Tegenwoordig is alles te vinden op het internet en kun je ook makkelijk informatie vergelijken. Dit maakt alles een stuk makkelijker. Als ik nu voor mijn werk iets op moet zoeken, is dit zo gepiept. En mijn kinderen hoefden nooit meer naar de bibliotheek voor hun presentaties of verslagen. 

Bestellen van producten

Als typische vrouw ben ik natuurlijk enorm fan van winkelen. Online shoppen is voor mij dan ook zeker een groot voordeel van de komst van internet. En dit geldt niet alleen voor kleding, bijna alles valt tegenwoordig te bestellen. Van boodschappen tot schoenen, je hoeft enkel een paar keer te klikken en het ligt zo bij je voordeur. Soms verbaas ik me nog steeds over wat er allemaal te bestellen valt. Tijdens onze verhuizing vorig jaar wilden wij een container huren voor al het afval. Op internet vond ik allerlei containerverhuur bedrijven die zulke grote containers gewoon konden bezorgen. Ze haalden hem zelfs weer op of kwamen hem tussendoor legen als dit nodig was. Als werkende moeder schelen dit soort dingen enorm veel tijd en moeite, waardoor ik mijn dagen veel efficiënter kan indelen.  

Communicatiemiddelen

Tot slot wil ik benadrukken hoe prettig de communicatiekanalen zijn die door de komst van het internet ontstaan zijn. Tegenwoordig zouden we op elk moment van de dag kunnen communiceren met iemand aan de andere kant van de wereld. Mijn oudste dochter gaat volgend jaar op uitwisseling naar Amerika. En hoe erg ik haar ook ga missen, ik weet nu dat ik haar op elk moment zou kunnen bellen of facetimen. Dit maakt het toch een stukje makkelijker!

Populaire blogs

Mijn favorieten