HomeBlogLanger met je laptop & PC

Langer met je laptop & PC

We kunnen allemaal niet meer zonder laptop en pc. We gebruiken ze voor ons werk, voor films, videogames enzovoorts. Zeker als je de nieuwste games wilt spelen of grafisch werk doet of bijvoorbeeld video editing software gebruikt dan is het belangrijk om te investeren in een goede computer of laptop. Dit kan best wel wat geld kosten. Dit is geen probleem, maar je wilt graag wel lang vooruit met een dergelijke investering. Zeker bij laptops kun je al na een jaar of twee merken dat de prestaties achteruitgaan. In dit artikel bespreken we hoe je langer met je laptop en PC kunt doen.

Houd je laptop en pc koel

Zeker in de zomer kan je computer of laptop slechter gaan presteren. Dit komt doordat je apparaat te heet wordt door de hogere binnentemperaturen. Een zogenaamde ‘cooling pad’ voor je laptop of werken in een coolere ruimte met airconditioning kan de prestatie van je apparaat al significant verbeteren. Als je een desktop pc hebt zorg er dan ook voor dat deze niet op een tapijt staat. Dit is niet goed voor de temperatuur van de computer.

Vervang de batterij

Dit geld voornamelijk voor laptops en macbooks. Je zult na een paar jaar gebruik merken dat de batterij sneller leeg gaat en de computer minder goed presteert wanneer deze niet is aangesloten op de oplader. In dat geval kan het effectief zijn om de batterij te vervangen. Een macbook batterij vervangen kan bij verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld pchulpnederland.nl.

Vervang je harde schijf

Hoe snel je pc of laptop is hangt voor een groot deel af van de soort harde schijf die je in je systeem hebt. Wanneer je pc of laptop erg langzaam start dan kan het een idee zijn om de harde schijf te vervangen. Kies in dat geval voor een SSD kaart. SSD-kaarten zijn tot wel 20x zo snel als een klassieke harde schijf.

Ruim je harde schijf op

Als je harde schijf bijna vol is, dan zal dit ook de snelheid van je computer beïnvloedden. Het opruimen van je harde schijf kan dus ook helpen om je PC of laptop weer sneller te laten draaien. Je kunt bestanden die je niet meer nodig hebt weggooien, gebruik maken van een programma zoals CC cleaner of je kunt een deel van je bestanden op de Cloud zetten. Je krijgt bijvoorbeeld bij Onedrive 2 gigabyte voor niks. Voor een tientje per maand krijg je een terabyte.

Populaire blogs

Mijn favorieten