HomeBlogLekker even nazomeren

Lekker even nazomeren

Vakantie

Helemaal aan het einde van de vakantie zijn we eindelijk nog eventjes weg geweest. Waar de meeste gezinnen terugkwamen, de sportlesjes weer begonnen waren en de opvang weer helemaal bezet was, besloten wij er nog even tussenuit te knijpen. We gingen niet ver hoor, gewoon een midweekje naar het zuiden van het land voor een heerlijke tijd vol ontspanning met ons gezin. We hadden zo een huisje in een vakantiepark waar van alles te doen is. Zo zijn we gaan zwemmen (bijna elke dag), kregen we punten die we konden inzetten voor midgetgolf en kanoën, en lag Maastricht ook op een redelijke afstand. We zaten daar heerlijk. Het is zo bijzonder hoe in het zuiden van Nederland toch heel veel heuvels zijn, terwijl bij ons in Almere er geen enkele verhoging in het landschap zit. Mijn kuiten hebben dat behoorlijk gevoeld. Die zijn dit natuurlijk ook helemaal niet gewend. Maastricht is gelukkig redelijk plat, dus daar zijn we vaak heen gegaan om even te winkelen of te lunchen (uiteraard met vlaai).

Maastricht

Tijdens één van onze bezoekjes aan Maastricht kwamen we via de andere kant de stad binnenrijden. We parkeerden de auto op een bijna gratis veld en namen de gezonde wandeling naar het centrum. Hierbij liepen we langs een enorme meubelwinkel. Ze hadden zowel voor binnen als voor buiten meubels. Ik houd altijd enorm van dit soort winkels – lekker banken testen –  dus hier zijn we enige tijd binnen geweest. Er was zelfs een ruimte voor de kinderen om lekker te spelen terwijl de ouders rond aan het kijken waren. Geweldig! Hier zag ik uiteindelijk zúlke leuke meubels voor in de tuin. Die hadden we nog steeds niet gekocht: de verhuizing was druk genoeg geweest. Het was een prachtige bank, er zat een tafeltje bij een ook nog een ligstoel voor de liefhebber. Een geweldige set!

Stoel

Een probleempje: hoe gingen we deze nou mee krijgen? Onze auto zat eigenlijk al heel vol met drie kinderen en we konden al moeilijk onze eigen spullen meekrijgen. Om ze naar Almere te laten bezorgen was hartstikke duur. Ik kwam van een koude kermis thuis. Eenmaal in de cottage terug liet mijn man me een site zien. Hier waren soortgelijke tuinmeubels te koop en die waren zelfs nog wat goedkoper! Uiteindelijk ging ik voor een combinatie van een mooie tafel met in plaats van een bank een tuinstoel om aan de tafel te kunnen zitten. Hij komt als het goed is op tijd aan om nog even van de nazomer te genieten. Zin in!

Populaire blogs

Mijn favorieten