HomeBlogLekker spelen met je hond. Maar dan wel veilig!

Lekker spelen met je hond. Maar dan wel veilig!

Lekker met je hond naar buiten. Dat is echt fijn. Voor jou en natuurlijk ook voor je hond. Je hond kan lekker even uitrazen in een losloopgebied en jij kunt er op je eigen tempo achteraan lopen. Hoe fijn is dat? Het wordt nog een beetje leuker als je met je hond kunt spelen. En dat spelen dat is voor je hond al snel goed. Gooi een tak een eind het bos in en je hond komt deze trots weer terugbrengen. Toch zijn er ook andere speeltjes beschikbaar. Zoals de extra stevige spullen van Kong. Daar kan je hond zijn tanden eens flink in zetten, zonder dat deze kapot gaan. En doordat deze speeltjes speciaal gemaakt zijn voor honden, is ook goed aan de veiligheid gedacht.
Kong

Goed voor je hond en goed voor jou!

Lekker gooien met een hondenspeeltje dat speciaal gemaakt is voor honden, daar wordt je hond pas echt blij van. Hij kan ongegeneerd bijten en kluiven zonder dat het speeltje uit elkaar valt. Het is dan ook het veiligst om goed speelgoed te kopen voor je hond. Er breken dan geen stukjes af die hij per ongeluk binnen kan krijgen met alle gevolgen van dien. Deze hondenspeeltjes zijn niet duur en je bestelt ze gewoon online voor urenlang speelplezier.

Waar let je nog meer op?

Om veilig te kunnen spelen met je hond zorg je dus voor veilig speelgoed. Dat is alvast één. Maar zorg je ook voor een veilige omgeving? Er zijn heel veel losloopgebieden in Nederland waar je hond echt zijn gang kan gaan. Deze gebieden zijn daar speciaal op ingericht. De vijvers of waterpartijen zijn goed toegankelijk voor je hond en er staan geen giftige planten. Als je je hond los laat lopen in de wijk, dan heb je kans dat hij wordt aangereden door een auto. Of dat hij in het water valt en er niet meer uit kan komen. Kijk dus ook goed naar de plek waar je met je hond gaat spelen.

Samen spelen kan leuk zijn

We kennen ze allemaal wel, van die baasjes van andere honden die het leuk vinden om te dicht bij jouw (aangelijnde) hond te komen. Jouw hond zal dan direct in de verdediging schieten omdat hij geen kant op kan. Samen spelen kan ook voor honden heel leuk zijn, maar de voorwaarden moeten dan wel gelijk zijn. Of alle twee aangelijnd, of juist niet. Dan wordt het voor je hond pas echt een feestje.

Populaire blogs

Mijn favorieten