HomeBlogHandige manieren om jouw huis wat groener te maken

Handige manieren om jouw huis wat groener te maken

Het is je vast en zeker niet ontgaan. De laatste tijd staat het nieuws vol met meldingen over de natuur, het milieu of zelfs het milieuakkoord. Persoonlijk vind ik dat we als land jaren geleden al iets moesten doen om groener te zijn. Als we namelijk met z’n allen hieraan werken, dan hoeft het helemaal geen onmogelijk hoog bedrag te kosten. Zo kun jij op allerlei handige manieren jouw huis al wat groener maken. Het is stiekem helemaal niet zo moeilijk. Om je een handje op weg te helpen, geef ik vandaag wat tips. Met mijn advies ben jij voor het einde van het jaar al een stukje groener!

Tip 1. De beste isolatie

Misschien ligt het wel een beetje voor de hand, maar goede isolatie kan al een aanzienlijk verschil maken. Wanneer jouw woning niet optimaal geïsoleerd is, dan verlies je altijd warmte. Om het toch in huis een aangename temperatuur te maken, zet je uiteindelijk de kachel weer hoger. Dat is zo ontzettend zonde! Regelmatig kun je namelijk dit probleem al simpel oplossen. Heb je bijvoorbeeld wel de juiste ramen laten plaatsen? De juiste ramen laten plaatsen kan ervoor zorgen dat je veel minder tocht ervaart. Het kozijn kan namelijk versleten zijn of misschien heb je nog niet eens dubbelglas! Ga daarom ook niet zelf prutsen. De juiste ramen laten plaatsen doet een professional. Hij ziet direct of alles netjes aansluit.

Tip 2. Betere warmteverdeling

Naast tocht en een goede isolatie is er nog een andere manier. Dit heeft weliswaar tevens met de energierekening te maken, maar dat is helemaal niet zo gek. Als we namelijk minder fossiele brandstoffen hoeven te gebruiken, kunnen we het milieu al een beetje helpen. Heb je namelijk wel eens nagedacht om de verwarming van jouw woning volledig in de vloer te leggen? Daarmee win je maar liefst twee keer! Ten eerste wordt het huis beter verwarmd. De verwarming stijgt namelijk van het laagste punt naar het hoogste punt. Hierdoor verbruik je dus minder. Daarnaast bespaart vloerverwarming een hoop ruimte! Je hebt namelijk geen radiatoren meer nodig. Zelfs met een betere warmteverdeling maak je jouw woning al eenvoudig een stukje groener.

Tip 3. Altijd blijven recyclen

Mijn laatste tip heb ik al eens eerder behandeld. Toch zijn er nog genoeg mensen die niet optimaal hun afval scheiden en kostbare materialen recyclen. Denk hierbij aan plastic natuurlijk, maar vergeet ook het papierafval niet! Er zijn door de eeuwen heen genoeg bomen gekapt. Het is hoog tijd dat we alleen maar bomen bij gaan planten. Ik ben gek op de natuur en al het groen. Met deze handige tips hoop ik dat ook jij jouw woning wat groener maakt, zodat we nog lang kunnen genieten met elkaar van onze prachtige planeet!

Populaire blogs

Mijn favorieten