HomeBlogGroene voornemens voor 2019

Groene voornemens voor 2019

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij en dat betekent dat we allemaal weer druk bezig zijn met onze voornemens. Een voornemen dat we allemaal zouden moeten hebben is het verkleinen van onze ecologische voetafdruk. Zuiniger en bewuster gaan leven zou beter zijn voor ons allemaal. Met een paar kleine aanpassingen in ons dagelijks leven kan er al een hoop veranderen. Wat we kunnen doen om er met zijn allen een beter Nederland van te maken, lees je in deze blog. Een voornemen als deze met elkaar delen voor het begin van het nieuwe jaar kan een hoop goedmaken voor het milieu.

Grotere veranderingen

Er zijn een hoop kleine dingen die je kunt doen om bewust te leven. Daar komen we later even op terug, maar de grotere veranderingen zullen het echte verschil gaan maken als we het massaal zouden doen. Een simpele maar zeer effectieve stap zou het aanschaffen van zonnepanelen zijn. Nu is het alleen wel zo dat de aanschaf en het laten plaatsen van panelen een hoop geld kunnen kosten. Zonnepanelen huren is daar de oplossing voor. Je bent niet in een klap een vermogen kwijt en kunt toch gebruik maken van schone energie. Per maand kun je dan een vast bedrag betalen voor de panelen. Klinkt als een goede deal, niet waar? Je waterverbruik drastisch verminderen is ook een grote stap. Niet voor elk klein dingetje de kraan open draaien en korter douchen zouden zeker helpen.

Kleine stapjes mogen niet vergeten worden

Hoewel we door het toepassen van grote veranderingen sneller verschil zullen zien, maken kleine veranderingen ook zeker een verschil. Weliswaar niet meteen op grote schaal, maar toch. Probeer zelf bijvoorbeeld vaker de fiets te pakken in plaats van de auto of het openbaar vervoer. Laat de kraan nooit lopen tijdens het tandenpoetsen, want dat is echt waterverspilling. Verder kun je alle lichten uitdoen op de momenten dat het niet per se nodig is. Misschien zelfs de stroom in heel het huis af en toe uitzetten kan helpen.

Een betere wereld begint bij jezelf

Doe jij mee met het goede voornemen om voor een beter milieu en een bewuster leven te gaan? Samen kunnen wij een verschil maken, want als we in ons kleine landje de voetafdruk kleiner kunnen maken, betekent dit al iets voor de rest. Ga na wat jij kunt doen en veel succes met het uitvoeren van je mooie, bewuste voornemens voor het komende jaar

Populaire blogs

Mijn favorieten