HomeBlogElektrische fiets huren in De Koog

Elektrische fiets huren in De Koog

Texel is Nederlands grootste Waddeneiland. Jaarlijks weten bijna 700.000 toeristen het eiland te vinden, waarvan een groot deel uit Duitsland afkomstig is. Vooral De Koog is populair onder toeristen, met name vanwege de gunstige ligging van Texel ten opzichte van het vaste land. In minder dan een half uur ben je met de boot over van Den Helder naar het eiland.

De Koog: badplaats aan de Noordzee

De Koog is één van de oudste dorpen en ligt aan de westkant van het eiland.  Hiermee is De Koog de enige plaats op het eiland dat gelegen is aan de Noordzeekust. Slechts twee duinenrijen scheiden strand van het dorp. Vroeger was De Koog een vissersplaats. Door extreem zware stormen trok de oorspronkelijke vossersbevolking weg uit het dorp. Alleen de kerk uit 1415 en een huisje ernaast herinneren nog aan deze tijd. Tegenwoordig kent De Koog ongeveer 1300 inwoners. De Koog is met name populair onder toeristen vanwege de vele uitgaansgelegenheden, restaurants en het brede strand op loopafstand.

Fietsen op Texel

Fietsen is één van de populairste activiteiten op Texel. Met name toeristen die voor één dag komen vertrekken vanuit De Koog. De parkeergelegenheid in De Koog is goed; aan de rand van het dorp is een ruime parkeerplaats waar tegen scherp tarief geparkeerd kan worden. Wie geen zin heeft om zijn eigen fiets mee te nemen kan je terecht bij fietsverhuur De Koog. Je huurt hier gemakkelijk en voordelig een gewone of een elektrische fiets.

Texel kent meer dan 150 kilometer aan fietspaden, die je langs de mooiste plekken op het eiland brengen. Stichting Duurzaam Texel heeft over 170 kilometer bestaande paden en wegen een fietsroutenetwerk met 57 knooppunten en 16 informatiepanelen gerealiseerd.

Eén van de mooiste routes brengt je van De Koog, via het Nationaal Park Duinen van Texel naar Den Burg. Vervolgens brengt de route je naar de haven van Oudeschild. Vervolgens fiets je langs de Waddenzee, aan de oostkant van het eiland, door naar Oost. Wil je echt kilometers maken, wat op een elektrische fiets gemakkelijk gaat, dan fiets je door naar de vuurtoren in De Cocksdorp.

 

Populaire blogs

Mijn favorieten