HomeBlogLekker en veilig lopen, ook op je werk!

Lekker en veilig lopen, ook op je werk!

Het liefst zouden we allemaal, iedere dag lekker op slippers lopen. En dat kan natuurlijk, wanneer je in een warm land loopt of niet zoveel geeft om koude voeten of veiligheid. Wanneer je nogal aan je tenen gehecht bent, dan kan ik me voorstellen dat je in sommige beroepen toch een paar werkschoenen verkiest boven een paar slippers. Deze schoenen zijn, over het algemeen, voorzien van stalen of hard-kunststof neuzen. Deze bieden veel bescherming aan je tenen. Ook verlies je deze schoenen niet zomaar, je moet ze echt goed “veteren” voor ze hun werk optimaal doen. En dan… als je thuis bent: dan trek je weer heerlijk je slippers aan.
Werkschoenen

Lekker lopen is ook belangrijk voor de rest van je lijf

Niet alleen zijn je voeten gebaat bij een goed paar schoenen, ook de rest van je lijf zal je dankbaar zijn. Want je voeten zijn, nogal letterlijk, de basis van je bestaan. Als dat niet goed gaat, dan kun je ook de rest van je lijf wel op je buik schrijven. Want alles is, natuurlijk, aan elkaar verbonden. Je moet er dus goed voor zorgen. Een verkeerd paar schoenen kan zomaar een lelijke hoofdpijn opleveren. En die zag je niet aankomen!

Veilig lopen is belangrijk

Wanneer je in de bouw werkt, kom je niet weg met een paar sneakers. Als je veilig aan het werk wilt en veilig wilt lopen in de bouw, dien je ervoor te zorgen dat zowel je tenen als de rest van je voeten goed beschermd zijn. Kies daarom voor goede schoenen die speciaal gemaakt zijn voor het soort werk dat je doet. Ben je timmerman in de bouw? Kies dan vooral voor een extra stevig paar schoenen. Met een extra metalen strip in de bodem zodat een verloren spijker niet in je voetzool eindigt. Giet je beton voor je werk? Dan kan het handig zijn om waterdichte schoenen te kiezen. Ze zijn er in alle soorten en maten.

Deze schoenen zijn niet meer zo lomp als vroeger

Lang geleden waren de schoenen die in de bouw gedragen werden niet meer dan veredelde klompen. Lelijk, lomp en ontzettend oncomfortabel. Het was niet voor niks dat de mannen in die tijd allemaal vieze zweetvoeten hadden! De schoenen van nu, hoe stevig en zwaar ze ook zijn, zijn comfortabel en ademend. Ik zeg niet dat je voeten niet moe zijn na een lange dag werken, maar het gaat je zeker schelen.

Populaire blogs

Mijn favorieten