HomeBlogGroen, gerecycled en gewoon super handig

Groen, gerecycled en gewoon super handig

Meestal denken mensen dat je veel moeite moet doen om ‘groen’ bezig te zijn. De duurzame en natuurvriendelijke opties hoeven helemaal niet extra moeite of geld te kosten. Door een beetje creatief te zijn, slim na te denken en advies van anderen op te volgen kun je al eenvoudig wat ‘groener’ zijn. Daarom deel ik altijd op mijn blog manieren hoe ook jij verantwoord ten opzichte van het klimaat en het milieu kan zijn. Soms zijn spullen van zichzelf al ‘groen’, gerecycled en gewoon super handig! Neem bijvoorbeeld kunststof pallets voor de logistieke sector. Niet alleen zijn dat soort pallets duurzaam geproduceerd, ze zijn voor bepaalde takken zelfs een vereiste!

Kunststof pallets tegenover houten pallets

Natuurlijk beweer ik nu niet dat ieder bedrijf ineens moet overstappen naar dit soort pallets. Voor zowel kunststof pallets als voor houten pallets zijn genoeg ‘groene’ argumenten te bedenken. Het is zeker waar dat kunststof pallets worden gemaakt door gerecycled materiaal. Daartegenover staan de houten pallets. Deze pallets zijn ten eerste redelijk goedkoop. Dat maakt het al interessant voor een groot aantal bedrijven. Daarnaast worden deze pallets gemaakt van een prima grondstof als je kijkt naar zaken als recycling. Er valt echter nog wel wat meer te zeggen over de handigheid van kunststof pallets.

Sterk en zeer hygiënisch

In tegenstelling tot de houten variant bestaan de pallets gemaakt van kunststof volledig uit één stuk. Hierdoor zijn deze gerecyclede pallets ontzettend sterk. Dankzij het gebrek aan aparte of losse onderdelen is zo’n kunststof pallet enorm krachtig geworden. Bovendien is de kans dat een kunststof pallet vast komt te zitten in de productielijn minimaal. Er steken namelijk geen spijkers, splinters of nagels uit bij pallets gemaakt van dit materiaal. Het indrukwekkende draagvermogen is echter niet het enige dat zo’n ‘groene’ optie als kunststof pallets interessant maakt.

Hout kan na verloop van tijd allerlei stofjes en vuil bevatten. Het schoonmaken van houten pallets is tevens onbegonnen werk. Hout krijg je nou eenmaal niet zo makkelijk hygiënisch schoon. Met kunststof pallets heb je dit probleem niet. Kunststof is namelijk zeer eenvoudig goed schoon te krijgen. Daarom worden pallets gemaakt van kunststof ook veelal gebruikt in de medische sector en bij het transport van voedingswaren. Is je pallet van kunststof stuk? Dan is het reparen weliswaar wat lastig. Een pluspuntje is wel dat kunststof pallets die echt volledig stuk zijn eenvoudig gerecycled worden tot nieuwe pallets. Zoals je ziet hoeft het niet ingewikkeld, lastig of veel geld te kosten om wat groener te werk te gaan!

Populaire blogs

Mijn favorieten