HomeBlogDe multiplank biedt de oplossing

De multiplank biedt de oplossing

Het kan bijna niet anders dat iedereen verliefd is op de parketvloeren. Parketvloeren zijn de mooie houten vloeren die er altijd luxe uitstralen en direct een hele warmte tint aan het huis toevoegen. Vroeger zag je overal de parketvloeren, tegenwoordig is je woonkamer vol storten met beton helemaal de trend. Zo kil en koud en vooral niet onderhoudsvriendelijk.
Een parketvloer maakt het huis gewoon af.

Massief parket

Het massieve parket is een vloer die iedereen wel eens gezien heeft. Dit zijn de originele houten planken. Het massieve parket zie je in verschillende kleuren en dit komt door de afwerking en bescherming. De grey en white wash over het parket heen geeft al een compleet andere en vernieuwde look aan het parket. Het grootste nadeel van een massief parket is wel dat het gemaakt is van echt hout en dus ook beweegt en leeft als echt hout. Zo kan het uiteindelijk grom gaan staan of zelfs splinters gaan vormen. Het vergt dus wel enige onderhoud als je optimaal van je parketvloer wilt genieten.
Helaas is deze vloer niet geschikt voor woningen met vloerverwarming.

Lamelparket

Het lamelparket is opgebouwd in verschillende lagen hout. De eerste laag is van vuurhout, nog zijlinks geplaatste vuurhout en als top laag wordt er eikenhout gebruikt. Tussen de lagen hout zit letterlijk lucht. Door de lagen lucht ertussen is het helaas niet mogelijk om deze vloer te leggen wanneer er vloer verwarming in de woning aanwezig is. De planken kunnen namelijk niet hun warmte kwijt waardoor de planken kom gaan trekken. De vloer zal goed afgewerkt moeten worden met een wax, olie of lak. Vaak wordt er gekozen voor wax of olie. Hou hier rekening mee dat dit jaarlijks of zelfs twee keer in het jaar bijgewerkt moet worden. De olie of wax slijt namelijk geleidelijk maar zonder beschermlaag zullen de houten planken snel beschadigen.

multiplank parket

Als je het mij vraagt is dit het beste parket als het gaat over onderhoud en gebruik. Deze vloer is namelijk wel geschikt voor vloerverwarming, slijtvaster dan de boven benoemde parketten en is de multiplank vele malen sterker omdat er geen lucht tussen de lagen hout zitten. De multiplank straalt meer luxe uit en je hebt geen gevaar voor splinters. Je vloer zal ook nooit kromtrekken. Door de lijm tussen de lagen hout is dit namelijk onmogelijk gemaakt.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een parket vloer kies dan voor de multiplank. De look is hetzelfde alleen scheelt het een hoop tijd aan onderhoud en loop je geen risico op splinters in je voet. Bij vloerverwarming heb je overigens geen andere keuze dan de multiplank.

Populaire blogs

Mijn favorieten