HomeBlogDe keuze voor kunstgras in je tuin

De keuze voor kunstgras in je tuin

Eindelijk heb je de beslissing genomen: je gaat kunstgras aanleggen in je tuin. Je hebt namelijk behoorlijk last van hooikoorts, maar zit graag in de tuin als het zonnetje schijnt. Je geniet wel degelijk van de kleur groen en wil niet alleen maar tegels in de tuin. Je wil een mooi strakke tuin met een terrasje waar het zitgedeelte is en een grasgedeelte dat het hele jaar lang mooi groen is. Aangezien je behoorlijk handig bent, ga je het kunstgras zelf aanleggen. Ook kan je er uiteraard voor kiezen om dit door professionals te laten doen. Kost misschien wat meer, maar dan heb je er zelf geen omkijken naar. Maar eerst ga je het soort kunstgras uitkiezen.

Net echt

Kunstgras wordt door vernieuwde technieken tegenwoordig zo goed gemaakt, dat meerdere soorten nauwelijks meer van echt te onderscheiden zijn. Je kan kunstgras online bestellen en maakt daarbij een keuze uit variaties in vorm, maat, kleur en prijs. Je voorkeur hangt af van welke uitstraling je wil dat je grasmat heeft en voor welk doel je het gebruikt. Heb je het kunstgras bijvoorbeeld alleen voor het weelderige en aantrekkelijke aanzicht of ben je van plan er ook echt overheen te lopen, er misschien zelfs een balletje op te trappen? Dan is het belangrijk dat het aangenaam aanvoelt en dus een hoge mate van zachtheid heeft. Ook is het prettig dat het gras het kenmerk heeft snel weer terug te veren als er een bal op valt of iemand er overheen loopt. Als je twijfelt tussen een paar soorten, kan je voor de zekerheid stalen aanvragen om de juiste keuze te kunnen maken. Kunstgras gaat namelijk vele jaren mee, wel van tien tot vijftien jaar, waardoor het belangrijk is een goede afweging te maken.

Genieten van het mooie resultaat

Als je eenmaal alles in huis hebt, kan je beginnen met het kunstgras aanleggen. Dat kan je natuurlijk alleen doen, maar het is gaat uiteraard wel sneller als je wat hulp hebt. Daarbij is dat natuurlijk ook wel zo gezellig! Op internet kan je vinden welke benodigdheden je klaar moet zetten om de klus te kunnen klaren. Ook kan je online een stappenplan vinden, zodat je zeker weet dat je geen cruciaal deel in het proces overslaat. Je wil natuurlijk dat het er straks piekfijn bijligt! Zorg ook dat je lekkers in huis hebt gehaald, zodat je straks onder het genot van een hapje en drankje kan genieten van je prestatie en je mooie nieuwe tuin. Dat is natuurlijk ook aan te raden in het geval je het kunstgras door experts laat aanleggen!

Populaire blogs

Mijn favorieten