HomeBlogMos verwijderen van je Gazon

Mos verwijderen van je Gazon

Als je last hebt van mos op je gazon , dan wil je dit natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Als je mos niet verwijderd, kan dit voor veel schade zorgen op je gazon. Om de schade te voorkomen of zoveel mogelijk te beperken, heb je de mogelijkheid om te kijken naar een aantal tips die je in de tekst kunt vinden. 

 

Hoe ontstaat mos op je gazon

Mos ontstaat meestal op gras plekken die al dood zijn. Je kunt de dode plekken herkennen door de kale plekken in het gazon. Je gazon kan vervangen worden door mos. Dit komt doordat een aantal delen van het gazon niet de juiste voedingsstoffen krijgen. Dit kan kopen door planten die te dicht op het gazon zijn geplaatst. Natuurlijk heb je niet meer de mogelijkheid om de plant te verplaatsen, en daarom kun je zorgen voor genoeg voedingsstoffen zijn voor beide planten. Het bemesten van je gazon en planten kan hier goed bij helpen. Dit komt doordat de planten hierdoor extra voedingsstoffen zullen krijgen. 

 

Hoe kun je mos tegen gaan?

Als je mos tegen wilt gaan, dan kun je dit doen door het bemesten van je grond. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de grond te bekalken verticuteren. Verticuteren is eigenlijk het beluchten van je gazon. Dit zorgt er namelijk voor dat het water sneller op kan drogen waardoor het mos minder de mogelijkheid krijgt om te groeien. Als je vaker last hebt van mos in je gazon, kun je voor een van deze bovenstaande opties kiezen. Als je voor het eerst last hebt van mos op je gazon, dan kun je proberen om ijzersulfaat te gebruiken. Dit werkt ook goed tegen mos, alleen dit is niet permanent en dus perfect voor een eenmalige oplossing. Het bemesten van je gazon, werkt goed omdat de oorzaak van het mos zoals eerder genoemd te weinig voedingstoffen voor het gras kan zijn. Dit zijn de meest gebruikte manieren voor mos verwijderen.

 

Wat kun je doen nadat het mos verwijdert is?

Als eerste is het een goed idee om graszaad te kopen. Door het kopen van graszaad, kun je het bestreden mos op laten groeien met gras. Hierdoor krijg je weer een nette tuin, zonder kale plekken. Graszaad is erg handig om toe te voegen, wanneer je last hebt van vele kale gaten in het gazon. Als je voor de optie bemesten hebt gekozen, is het belangrijk dat je het gazon in de gaten blijft houden. Wanneer het nodig is, kun je opnieuw gaan mesten zodat je gazon niet opnieuw zonder genoeg voedingsstoffen komt te zitten. 

 

Populaire blogs

Mijn favorieten