HomeBlogTips om je gezondheid te verbeteren

Tips om je gezondheid te verbeteren

Je gezondheid verbeteren kan best ingewikkeld zijn en een flinke uitdaging lijken. Het is verstandig om niet direct je hele levensstijl om te gooien, maar te starten met kleine stapjes. Dit maakt het een stuk beter haalbaar. In deze blog lees je daarom hoe je die kleine stapjes kunt maken en hoe je kunt checken of je gezond bent.  

Hoe gezond ben je? 

Voor je gaat starten met je levensstijl omgooien, is het goed om te weten hoe gezond je eigenlijk bent. Door vaker je gezondheid te checken, weet je op welke gebieden je moet bijsturen of ingrijpen en krijg je inzicht. Je kunt je BMI te berekenen om erachter te komen of je een gezond gewicht hebt of juist moet afvallen of aankomen. Let wel op dat het BMI een inschatting is, het is nooit een bindend advies. Ben je niet zeker wat je BMI is en wil je dit zeker weten? Dan kun je langsgaan bij je arts of diëtist.  

Verder is het goed om af en toe je bloeddruk te meten. Hierdoor kun je er op tijd bij zijn als dat nodig is en de kans op hart- en vaatziekten beperk je hiermee. Een lage bloeddruk is beter dan een hoge bloeddruk. Toch kunnen de waarden af en toe schommelen. Dat is niet erg, dat is juist normaal.  

Je lijf ondersteunen 

Ben je erachter gekomen dat je je lijf wat ondersteuning moet bieden om zo optimaal mogelijk te functioneren? Dan kun je eens kijken naar de voedingssupplementen van Vitakruid. Voedingssupplementen kunnen je lichaam ondersteunen bij je gemoedstoestand, een goede nachtrust en een goede stoelgang en spijsvertering. Je kunt Vitakruid kopen in fysieke winkels en online. 

Daarnaast is het verstandig om 2,5 liter water per dag te drinken, gevarieerd en gezond te eten en zo min mogelijk alcohol en cafeïne te nuttigen. Probeer ook om minimaal een uur voor je naar bed gaat niet op een scherm te kijken. Maak je slaapkamer zo donker mogelijk en zorg dat eventuele storende lampjes uit zijn. Een koele temperatuur op de slaapkamer zorgt ervoor dat je een goede nachtrust hebt. Iedere dag minimaal een half uur wandelen of bewegen werkt kalmerend en zorgt ervoor dat je beter in slaap zult komen. Eet vlak voor je naar bed gaat geen grote en zware maaltijd, neem liever een lichte snack. Een zware maaltijd zorgt ervoor dat je lichaam hard moet werken om het te verteren, waardoor je lastiger in slaap zult vallen.  

Populaire blogs

Mijn favorieten