HomeBlogVakantie in Italië

Vakantie in Italië

Het is elk jaar weer een leuk moment om naar uit te kijken, de vakantie. Veel kinderen en studenten hebben meestal 6 weken vakantie in de zomer en genieten daar volop van. Als je niet gebonden zit aan schoolvakanties kan je ook op een ander moment in het jaar op vakantie gaan. In Nederland kan je natuurlijk ook heerlijk vakantie vieren door bijvoorbeeld naar een zwembad te gaan of naar een leuk vakantiepark. Toch is het in Nederland meestal niet zulk mooi weer. We hebben een aantal mooie zomers gehad maar het valt toch vaak tegen. Daarom zoeken de meeste mensen 1 of 2 weken de zon op in een ander land. In deze blog laat ik een paar leuke bestemmingen zien in Italië.

Het Gardameer

Als eerste bestemming heb ik gekozen voor het welbekende Gardameer. Veel mensen zullen dit meer al wel kennen maar zijn er nog nooit geweest. Het Gardameer is een van de bekendste en grootste meren van Noord Italië. Naast het mooie meer met prachtig blauw water zijn er nog andere mooie dingen. Het meer is omringd door hoge bergen, mooie strandjes en super veel kleine steden. In de oude steden kan je heerlijk wandelen. Ook zijn er talrijke winkeltjes en restaurants. Het is een zeer geschikte plek om met een gezin naar toe te gaan vanwege de vele activiteiten. Daarnaast kan je er ook gewoon als koppel een heerlijke vakantie hebben.

Toscane

Als tweede bestemming is het Toscane geworden. Toscane is een cultuurwalhalla in midden Italië. Het is zo bekend om zijn prachtige binnenland, historische stadjes, beroemde wijnen en rijke geschiedenis. Een aantal bekende steden in de buurt van Toscane zijn Florence, Sienna, Lucca en Pisa. In Pisa is natuurlijk de wereld beroemde toren van Pisa te vinden. In Toscane is ook een bekende Nederlandse film opgenomen namelijk de Toscaanse bruiloft.

Rome

Als je meer van een culturele vakantie houdt en niet zo van het zonnen bent dan is Rome een goede bestemming. Rome is de hoofdstad van Italië en heeft ongeveer 2,8 miljoen inwoners. Rome is een middeleeuwse stad en is een waar museum als je door de stad loopt. Overal om je heen zie je prachtige, oude gebouwen. Een van het oudste gebouw in Rome is het Colosseum. Forum Romanum is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Dit was ooit het bruisende centrum van Rome. Er zijn een aantal oude tempels en triomfbogen te zien. Wat je ook niet mag missen is Vaticaanstad. Hier is het paleis van de paus te vinden. Het is omringd door prachtige gebouwen en er staat een hele mooie kerk die je kunt bezoeken.

Populaire blogs

Mijn favorieten