HomeBlogCar sharing kan met en zonder abonnement

Car sharing kan met en zonder abonnement

Lekker met de auto op pad, zonder dat je een eigen auto voor de deur hebt staan lijkt nogal onmogelijk. Maar het kan echt. Met car sharing van Greenwheels. Greenwheels heeft maar liefst 2.150 auto's in heel Nederland staan die gereserveerd zijn voor car sharing. De kans is dus heel groot dat er ook bij jou een auto in de buurt staat die je kunt huren. Om gebruik te kunnen maken van car sharing heb je alleen een geldig rijbewijs en een app op je mobiel nodig. Je kunt een autohuur abonnement afsluiten, maar dat is niet perse verplicht. Het is net afhankelijk van hoe vaak je gebruik maakt van car sharing.

Wat zijn de kosten van car sharing?

Je betaalt voor car sharing per kilometer én per uur. Heb je maar soms, minder dan 1 keer per maand, een auto nodig? Dan sluit je geen abonnement af. Je betaalt dan € 6,00 per uur en € 0,34 per kilometer. Maak je minimaal 1 keer gebruik van car sharing? Dan sluit je een abonnement af voor € 10,00 per maand. Je betaalt dan € 4,00 per uur en € 0,29 per kilometer. Gebruik je de auto 3 keer per maand of meer? Neem dan het meest uitgebreide abonnement voor € 25,00. Je betaalt dan nog maar € 3,00 per uur en € 0,24 per kilometer.

Wat krijg ik voor dat geld?

Het abonnementsgeld betaal je zodat je flinke kortingen krijgt op de ritten. Het uur- en het kilometerbedrag zorgt ervoor dat alles geregeld is. Je hoeft je niet meer te verdiepen in het afsluiten van een verzekering, het aanvragen (en betalen!) van een parkeervergunning en het onderhoud van de auto. Je hoeft je geen zorgen te maken over de wegenbelasting en de pechhulp. Zelfs de brandstof is inbegrepen bij dit bedrag. Je kunt dus gewoon instappen en gaan rijden. Je moet alleen even reserveren van te voren.

Wordt de auto getankt na elke rit?

Dat is een van de meest gestelde vragen. Maar nee. De afspraak is dat jij de auto tankt op het moment dat de tank ongeveer een kwart vol is. Dit kun je doen met de tankpas die aanwezig is in de auto. Je vult de gegevens (o.a. de kilometerstand) in in de boardcomputer en haalt daar de tankpas uit. Je kunt dan tanken bij ieder tankstation in de buurt. Dat is ook wel zo handig als je de auto huurt voor, bijvoorbeeld, een lang weekend weg.

Populaire blogs

Mijn favorieten